Fostul preşedinte american Barack Obama a primit-o pe tânăra activistă în lupta împotriva modificărilor climatice Greta Thunberg, pe care o consideră ”una dintre cele mai mari apărătoare ale planetei”, la Washington, a anunţat el pe Twitter, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barack Obama a salutat-o pe adolescenta în vârstă de 16 ani drept ”una dintre cele mai mari apărătoare ale planetei noastre”.

Greta Thunberg se află într-o vizită în Statele Unite, după ce a traversat Oceanul Atlantic la bordul unui velier care nu emite deloc dioxid de carbon.

Organizaţia fostului preşedinte, Obama Foundation, a difuzat pe reţele de socializare o înregistrare video de la întâlnirea celor doi.

”Nimeni nu este prea mic să aibă un impact şi să schimbe lumea, aşadar faceţi ceea ce puteţi”, afirmă de-acum celebra activistă suedeză, care poartă un hanorac albastru cu glugă.

”Tu şi cu mine formăm o echipă”, îi răspunde democratul, după care-i propune un ”fist bump”, un gest relaxat care constă în a se saluta prin apropierea pumnilor.

”Conştientă de faptul că generaţia sa va fi cel mai dur afectată de modificările climatice, ei nu-i este frică să reclame să se ia măsuri concrete”, a aplaudat fostul locatar al Casei Albe.

Greta Thunberg a particpat vineri la o manifestaţie a tinerilor în lupta împotriva modificărilor climatice în faţa Casei Albe, înaintea unui marţ uriaş prevăzut la New York la 20 septembrie, cu scopul de a exercita presiuni asupra liderilor din întreaga lume care vor participa la un summit ONU dedicat luptei împotriva încălzirii globale, la 23 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.