Greta Thunberg, suedeza care a devenit celebră în urmă cu trei ani, în urma campaniei sale de greve şcolare în favoarea luptei împotriva modificărilor climatice, îşi marchează împlinirea vârstei de 18 ani printr-un mesaj pe Twitter plin de ironie prin care le răspunde ”climatoscepticilor” care o acuză de faptul că este manipulată de ”profeţii nenorocirii”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activista ecologistă le mulţumeşte în acest mesaj, postat duminică, abonaţilor săi pentru urările pe care i le-au transmis cu ocazia majoratului.

”În această seară nu mă găsiţi la pubul local pentru a expune toate secretele sumbre din spatele conspiraţiei luptei împotriva modificărilor climatice, grevei şcoalare şi gestionarilor mei răi care nu mă pot controla! Sunt, în sfârşit, liberă!”, scrie ea.

Ea îi atacă astfel pe numeroşii săi critici care o acuză de faptul că este manipulată de către ”profeţii apocalipsei” sau că este plătită de un ”lobby verde”.

În fotografia postată în mesaj, ea pozează cu degetul mare ridicat, purtând un sweat-shirt ”Flat Mars Society”, o trimitere la ”Flat Earth Society”.

La doi ani după lansarea unei mobilizări împotriva modificărilor climatice, Greta Thunberg s-a întors la şcoală.

Ea şi-a luat un an sabatic cu scopul de a apăra cauza luptei împotriva încălzirii globale în întreaga lume şi pentru a se duce la COP25, prevăzută la Santiago în Chile.

La începutul lui 2021, activista intenţionează mai mult ca niciodată să-şi continue lupta împotriva modificărilor climatice.

Ea a îndemnat luna trecută la o acţiune urgentă, la cinci ani de la Acordul de la Paris de luptă împotriva încăzlirii globale.

”Obiective îndepărtate şi ipotetice sunt stabilitae, mari discursuri susţinute, dar, când vine vorba de acţiunea imediată de care avem nevoie, ne aflăm în continuare într-o negare completă şi ne pierdem timpul cu noi supape, vorbe goale şi contabilitatea creativă”, denunţa ea la cinci ani de la semnarea Acordului.

În noiembrie, ea se răzbuna pe Donald Trump, după ce a îndemnat la vot cu adversarul său Joe Biden.

Pour ses 18 ans, Greta Thunberg adresse un message à ses détracteurs
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.