Un petrolier rus confiscat săptămâna trecută de autorităţile elene va fi eliberat, a confirmat, joi, un purtător de cuvânt al Guvernului elen pentru CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grecia a confiscat petrolierul ”Pegas” împreună cu cei 19 membri ai echipajului rus la bord pe 15 aprilie, ca parte a sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană Rusiei în urma invaziei în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului grec al Afacerilor Maritime, Insulelor şi Pescuitului a declarat că autoritatea de combatere a spălării banilor a ordonat eliberarea navei. Purtătorul de cuvânt a adăugat că eliberarea nu a început încă şi nu poate oferi informaţii suplimentare în acest moment.

Potrivit presei locale, petrolierul rus se îndrepta spre Peninsula Peloponez din cauza unei probleme la motor. Acolo, plănuia să îşi descarce încărcătura pe o altă navă.

Cu toate acestea, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, petrolierul a fost nevoit să ancoreze în apropierea coastei de sud a insulei greceşti Evia, unde a fost ulterior confiscat de autorităţile elene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.