Liderul Mişcării Cinci Stele (M5S, antisistem) Luigi Di Maio i-a propus luni preşedintelui Sergio Mattarella ca Giuseppe Conte, un profesor de drept în vârstă de 54 de ani, să fie viitorul şef al Guvernului de alianţă cu Liga (extremă dreapta), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conte este un jurist universitar, specialist în drept civil şi administrativ, necunoscut marelui public.

El a fost prezentat înaintea alegerilor legislative de la 4 martie de către M5S drept un posibil ministru însărcinat cu ”debirocratizarea” funcţiei publice.

Preşedintelui Republice îi revină să aprobe sau nu numele care-i este propus.

”Sunt foarte mulţumit şi mândru. Giuseppe Conte va conduce Guvernul politic constituit de cele două forţe politice”, a declarat Di Maio după ce a fost primit la Palatul Quirinal de către Sergio Mattarella.

Şeful statului l-a primit apoi pe Matteo Salvini, conducătorul Ligii, formaţiunea care a încheiat un ”contract de guvernare” cu M5S.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.