Rudy Giuliani, actualul avocat al lui Donld Trump, afirmă că este posibil ca preşedintele să fi discutat cu avocatul său personal Michael Cohen înainte ca acesta să depună mărturie mincinoasă în faţa Congresului, însă acest lucru este perfect normal, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Giuliani a declarat că este “perfect normal” ca Trump să discute privind mărturia lui Cohen, care a recunoscut anterior că a minţit în faţa Congresului.

“Şi ce dacă a vorbit cu el?”, a declarat Giuliani pentru CNN, insistând că Trump nu i-a ordonat lui Cohen să mintă.

Cohen a declarat iniţial în faţa unui comitet al Congresului care investiga amestecul Rusiei în alegerile din 2016 că afacerile imobiliare ale Organizaţiei din Moscova au fost încheiate înainte de începerea cursei interne în Partidul Republican, în februarie 2016.

Însă în noiembrie 2018, Cohen a pledat vinovat pentru mărturie falsă în faţa Congresului şi a recunoscut că discuţiile privind afacerea din Moscova au continuat până în iunie 2016.

Avocaţii lui Cohen au afirmat că declaraţiile sale false au fost bazate pe eforturile lui Trump şi ale echipei sale de avocaţi de a „portretiza contactul cu reprezentanţii Rusiei ca fiind încheiat înainte să înceapă campania prezidenţială, pe 1 februarie 2016”.

Pentru a rămâne pe aceeaşi linie cu acest mesaj, Michael a declarat în faţa Congresului că eforturile sale de a încheia un proiect imobiliar în Moscova, în numele Organizaţiei Trump, s-au încheiat în ianuarie 2016”, au afirmat Guy Petrillo şi Amy Lester, avocaţii lui Cohen.

Joi seara, Buzzfeed a relatat că Trump i-a ordonat personal lui Michael Cohen să mintă în faţa Congresului privind un proiect imobiliar din Moscova. Raportul făcea referire la două surse din justiţia federală. În articol, se precizează că biroul lui Mueller a aflat de ordinele lui Trump de la mai mulţi martori, din emailuri ale Organizaţiei Trump, mesaje text şi alte documente.

Însă un purtător de cuvânt al biroului lui Mueller a emis un comunicat în care contestă informaţia.
„Felul în care BuzzFeed descrie anumite declaraţii pentru Biroul Procurorului Special şi caracterizarea documentelor şi mărturiilor privind mărturia lui Michael Cohen în faţa Congresului nu sunt corecte”, se arată în comunciat.
Giuliani a afirmat în interviul acordat CNN că Michael Cohen a supervizat proiectul din Rusia mai mult decât Trump şi că Trump era prea ocupat cu campania pentru a gestiona această afacere.

El a precizat că orice discuţie despre mărturia lui Cohen ar fi implicat ca acesta să îi spună lui Trump ce urmează să declare iar Trump ar fi crezut aceste afirmaţii.

“Cel care a coordonat această mărturie a fost Michael Cohen”, a afirmat Giuliani.

Giuliani a precizat că este posibil ca negocierile pentru un Trump Tower în Moscova să fi continuat chiar şi după iunie 2016.

Giuliani a declarat anterior pentru NBC că echipa lui Trump i-a transmis procurorului special Robert Mueller că discuţiile “au continuat şi pe parcursul anului 2016” şi au continuat “probabil până în octombrie, noiembrie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.