Germania intenţionează să înăsprească verificările în cazul persoanelor care intră în ţară, în cadrul eforturilor de a ţine sub control creşterea cazurilor de Covid-19, care provoacă un număr record de decese în cel mai populat stat din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea, care urmează să fie aprobată de miniştri miercuri, va cere persoanelor care sosesc din ţări cu un număr mare de cazuri, sau unde circulă o tulpină mai contagioasă a coronavirusului, să fie testate pentru această boală.

Operatorii de telefonie mobilă vor trebui să trimită informaţii pasagerilor care sosesc în Germania, de îndată ce telefoanele acestora se conectează la reţele din ţară, după o perioadă de absenţă, potrivit propunerii văzută de Reuters.

Propunerea survine după ce publicaţia Bild a scris că Angela Merkel a spus în timpul unei întâlniri cu parlamentari ai partidului său conservator că măsurile actuale de carantină ar putea dura până la începutul lunii aprilie.

”Dacă nu vom reuşi să oprim acest virus britanic, atunci vom avea un număr de zece ori mai mare de cazuri până de Paşte. Avem nevoie de 8-10 săptămâni de măsuri dure”, ar fi spus Merkel.

Trei participanţi la reuniune au declarat pentru Reuters că Merkel nu a fost explicită în legătură cu acest lucru, dar şi-a arătat îngrijorarea cu privire la noile tulpini mai virulente ale virusului, precum cea identificată pentru prima dată în Marea Britanie.

"Merkel a spus că următoarele opt până la zece săptămâni vor fi foarte grele dacă varianta britanică se va răspândi în Germania", a spus una dintre persoane, adăugând că Merkel se referise la o creştere de zece ori a numărului de infecţii din Irlanda, din cauza noii variante.

Săptămâna trecută, Germania a înăsprit şi a extins carantina până la sfârşitul lunii ianuarie.

Marţi, Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase a raportat 12.802 de cazuri noi de coronavirus şi 891 de decese, aducând numărul total al deceselor din Germania de la începutul pandemiei la 41.577.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.