Germania va furniza Ucrainei încă 500 de milioane de euro în ajutor militar, cea mai mare parte fiind alocată pentru livrare anul viitor, a declarat marţi un purtător de cuvânt al guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipamentul va include trei sisteme antiaeriene IRIS-T, „aproximativ o duzină de vehicule de recuperare armate, 20 de lansatoare de rachete montate pe pick-up... muniţie de precizie şi echipamente anti-drone”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Agenţia France-Presse.

Cea mai mare parte va fi livrată în 2023, a adăugat el.

Cancelarul Olaf Scholz şi guvernul său, care a decis să investească 100 de miliarde de euro pentru modernizarea armatei germane, sunt vizaţi de şase luni de numeroşi critici, în special din partea autorităţilor ucrainene, pentru timiditatea pretinsă a livrărilor lor de arme către Kiev.

Berlinul anunţase deja la începutul lunii iunie livrarea sistemelor de apărare aeriană Iris-T, dezvoltate de producătorul german Diehl şi capabile, potrivit domnului Scholz, să "protejeze un întreg oraş mare împotriva atacurilor aeriene ruseşti".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.