Germania va decide în curând dacă aprobă livrarea a 100 de vehicule vechi de luptă de infanterie de tip Marder în Ucraina, a declarat, luni, un purtător de cuvânt al guvernului, referitor la ceea ce reprezintă primul transport german de armament greu furnizat Ucrainei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania germană din domeniul apărării Rheinmetall a cerut aprobarea să exporte vehiculele în Ucraina, a declarat, luni, pentru Reuters, o sursă din domeniul apărării, cu scopul de a le restaura în următoarele luni înainte să le expedieze.

Decizia companiei Rheinmetall îl forţează pe cancelarul Olaf Scholz să ia o poziţie clară în ceea ce priveşte livrarea directă de arme grele din Germania către Ucraina, deoarece acordul Marder necesită aprobarea consiliului de securitate naţională, care este prezidat de Scholz.

Un purtător de cuvânt al Rheinmetall a refuzat să comenteze acest subiect.

Scholz se confruntă cu critici tot mai mari în ţară şi în străinătate din cauza reticenţei sale de a livra arme grele, cum ar fi tancuri şi obuziere, cu scopul de a ajuta Ucraina să respingă atacurile ruseşti.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german nu a oferit o dată exactă când va fi luată o decizie cu privire la acordul Marder.

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a scris săptămâna trecută într-o scrisoare adresată coaliţiei de guvernământ că cererile de export către Ucraina ”vor fi verificate cu prioritate absolută. După coordonarea în cadrul cabinetului, acestea vor fi decise în aceeaşi zi, ca regulă generală”.

La prima lor vizită în Ucraina de la invazia Rusiei în urmă cu două luni, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken şi secretarul apărării, Lloyd Austin au promis ajutor militar suplimentar Kievului, inclusiv arme avansate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.