Un tribunal din Germania l-a eliberat pe un azilant din Irak, care fusese reţinut luna trecută în conexiune cu înjunghierea fatală a unui bărbat germano-cubanez, care a stârnit proteste violente din partea extremiştilor de dreapta, conform avocatului bărbatului şi procurorului, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un alt bărbat sirian care a fost reţinut în legătură cu acelaşi incident rămâne în custodia poliţiei.

Un al treilea suspect este încă dat dispărut iar procurorii consideră că el şi bărbatul sirian sunt responsabili de uciderea bărbatului de 35 de ani, în oraşul Chemnitz.

Avocatul bărbatului din Irak a afirmat pe site-ul său: „Decizia de astăzi trebuia să vină demult. Clientul meu, Yousif. A. a trebuit să petreacă peste trei săptămâni în arest fără nicio suspiciune concretă.”

Yousif şi bărbatul sirian fuseseră numiţi ca fiind suspecţii principali în acest caz. Incidentul a determinat proteste violente şi xenofobe din partea extremiştilor de dreapta din Chemnitz.

După ce şeful serviciilor secrete, Hans-Georg Maassen, a contestat autenticitatea videoclipurilor în care pot fi văzute violenţele de la proteste, cancelarul Angela Merkel şi liderii coaliţiei care se află la putere în Germania s-au întâlnit marţi pentru a decide dacă Maassen va rămâne în funcţie.

Scandalul în care este implicat Maassen a expus diviziunile din societatea germană privind decizia din 2015 a lui Merkel de a deschide graniţele ţării pentru peste un milion de refugiaţi.

Acest lucru a dus la creşterea susţinerii faţă de grupări de extremă-dreapta precum Pegida sau Alternativa pentru Germania (AfD), care este acum principalul partid de opoziţie din Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.