Susţinerea pentru coaliţia aflată la guvernare în Germania, din care fac parte blocul conservator condus de Merkel şi social democraţii, a ajuns la cel mai scăzut nivel din istorie, conform unui sondaj publicat de Bild, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Susţinerea faţă de Creştin-Democraţi şi Uniunea Creştin-Socială a scăzut cu un procent, până la 29%, în timp ce susţinerea pentru Social Democraţi a scăzut cu două procente, până la 17%. Partidele au împreună 46% iar acesta este cel mai scăzut nivel de aprobare pentru coaliţia care a fost la putere pentru cea mai mare parte a ultimilor zece ani.

Guvernul condus de Merkel a trecut prin o serie de momente tensionate, din cauza politicilor de imigraţie şi a unor proteste violente ale extremiştilor de dreapta în oraşul Chemnitz.

Conform sondajului, care a luat în considerare opiniile a 2.472 de alegători germani între 30 august şi 5 septembrie, susţinerea faţă de gruparea de extremă-dreapta, Alternativa pentru Germania (AfD) a rămas neschimbată la 15%. Susţinerea faţă de partidul de extremă-stânga, Die Linke, a crescut cu un procent, până la 10%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.