Agenţia pentru migraţie din Germania speră ca, în următoarele luni, să rezolve cele 435.000 de cereri de azil rămase de anul trecut, a declarat miercuri, într-un interviu, noul director al instituţiei, Jutta Cordt, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cordt, care a preluat luna aceasta conducerea Biroului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF), a declarat că priorităţile sale sunt accelerarea procesării cererilor de azil, aprofundarea integrării şi grăbirea repatrierilor celor ale căror cereri au fost respinse.

“Am rămas anul acesta cu peste 435.00 de cazuri (de anul trecut – n.r.) şi vrem să terminăm cu ele în primăvară”, a subliniat Cordt.

Ea a precizat că agenţia pe care o conduce a primit fonduri suplimentare de 40 de milioane de euro în 2017, pentru repatrieri, şi că vrea să înceapă procesul cât mai repede.

“Dacă nu există, practic, nicio şansă ca un migrant să rămână aici, este normal să depunem eforturi pentru o repatriere rapidă şi să încurajăm financiar acest lucru”, a spus oficialul.

Într-un alt interviu, Cordt le-a recomandat autorităţilor locale să le ia amprentele migranţilor, pentru a-i identifica mai uşor şi pentru a evita posibilitatea ca aceştia să depună mai multe cereri de azil.

Migranţii sunt amprentaţi în prezent de poliţie, dacă intră în Germania fără un paşaport valid, apoi când sunt primiţi la centrele pentru refugiaţi şi a treia oară când depun cerere de azil.

BAMF a anunţat că are, în prezent, datele biometrice ale tuturor migranţilor, dar nu este clar câte cazuri de cereri de azil multiple există deja.

Peste un milion de migranţi din Orientul Mijlociu, Africa şi alte zone ale lumii au ajuns în Germania de la începutul lui 2015, ceea ce a alimentat temerile în legătură cu securitatea şi integrarea. Sondajele arată că migraţia va fi una dintre principalele teme ale campaniei pentru alegerile prezidenţiale din luna septembrie.

Problema repatrierii şi a identificării mai bune a refugiaţilor a luat amploare după un val de atacuri islamiste comise de solicitanţi de azil respinşi, printre care Anis Amri, un Tunisian de 24 de ani, care a intrat cu un camion în mulţime la Târgul de Crăciun din Berlin, omorând 12 oameni.

Amri, care a fost ucis în Italia, a trăit în Germania sub cel puţin 14 nume, a anunţat Poliţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.