Poliţia germană a comunicat miercuri că a lansat o investigaţie după ce doi bărbaţi care purtau pe cap tradiţionalele kippah evreieşti au fost atacaţi şi insultaţi în Berlin, un incident care vine pe fundalul unor îngrijorări că antisemitismul este în creştere în Germania, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 21 respectiv 24 de ani, au fost atacaţi de trei persoane. Bărbatul de 21 de ani a suferit răni minore.

Unul dintre cei trei atacatori l-a lovit pe bărbatul de 21 de ani cu o curea şi a încercat să îl taie cu o sticlă. O femeie, care a fost martoră la incident, s-a interpus între cei doi şi a oprit astfel violenţele.

Conducătorul comunităţii evreieşti din Germania i-a sfătuit în 2015 pe evrei să nu poarte pălăriile de tip kippah în zonele cu o populaţie majoritar musulmană.

„Nu trebuie să închidem ochii faţă de antisemitism, o atitudine care devine frecventă în anumite părţi ale comunităţii arabe şi musulmane. Nu trebuie să permitem ca evreii să fie vulnerabili”, a declarat directorul Institutului AJC Berlin pentru Relaţiile Germano-Evreieşti, Deidre Berger.

Ministrul de Externe, Heiko Maas, a declarat pentru grupul media Funke că este intolerabil ca tinerii să fie atacaţi în Germania doar pentru că poartă anumite pălării.

„Evreii nu trebuie să se mai simtă ameninţaţi niciodată aici. Suntem responsabili să protejăm viaţa evreilor”, a afirmat el.

Recent, Felix Klein a devenit primul comisar al guvernului pentru combaterea antisemitismului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.