Poliţia a reţinut, marţi, un german în vârstă de 50 de ani, pe care îl suspectează că a intrat cu maşina într-o mulţime de oameni din oraşul nord-vestic Bottrop, rănind patru persoane, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bărbatul, care a fugit de la faţa locului, a făcut comentarii rasiste când a fost oprit şi arestat ulterior, conform unui comunicat al poliţiei locale şi procurorilor.
 
„Investigatorii suspectează că a fost un atac intenţionat care ar putea fi legat cu viziunile xenofobe ale şoferului”, se arată în comunicat.
 
„În plus, investigatorii au informaţii preliminare privind o boală mentală a şoferului”, este adăugat în comunicat.
 
O purtătoare de cuvânt a poliţiei a declarat că printre răniţi se află cetăţeni sirieni şi afgani, însă nu a oferit mai multe detalii. Ea a declarat că una dintre cele patru persoane rănite a rămas în spital.
 
Atacul a avut loc după miezul nopţii, în noaptea de Revelion, într-o piaţă aglomerată din Bottrop.
 
Mai devreme, şoferul a încercat să intre cu maşina în alt pieton care a reuşit să scape nevătămat, conform comunicatului. El a încercat să rănească persoane şi la o staţie de autobuz după ce a fugit de la faţa locului din Bottrop.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.