Numărul de atacuri asupra refugiaţilor şi a azilurilor din Germania a scăzut în prima jumătate a lui 2018, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Datele furnizate de Ministerul de Interne german arată că în primele şase luni ale anului, au avut loc 627 de atacuri asupra refugiaţilor, 77 de atacuri asupra azilurilor iar 120 de persoane au fost rănite în aceste incidente. Astfel, a avut loc o scădere faţă de aceeaşi perioadă din 2017, atunci când autorităţile au înregistrat 642 de atacuri asupra refugiaţilor, 153 de atacuri asupra azilurilor iar 123 de persoane au fost rănite.

Atacurile au inclus incendiere, distrugerea proprietăţii, agresiuni fizice, instigarea la ură şi încălcarea legilor privind armele.

În 2017 s-au înregistrat în total peste 2.200 de atacuri de acest tip iar în 2016 au avut loc peste 3.500.

Purtătoarea de cuvânt a partidului de extremă-stânga, Die Linke, care a cerut publicarea informaţiilor, Ulla Jelpke, a declarat că deşi este mulţumită că numărul atacurilor a scăzut, numărul lor este „intolerabil” şi un semn al „rasismului şi violenţei de extremă-dreaptă”.

Jelpke consideră că vinovat este partidul de extremă-dreaptă, Alternativa pentru Germania, care a încurajat ura faţă de refugiaţi. Ea a adăugat, totuşi, că responsabil este şi ministrul de Interne, Horst Seehofer, pentru că a cerut politici mai dure privind azilurile şi graniţele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.