Germania nu este omul bolnav al Europei, ci un om obosit care are nevoie de o "ceaşcă bună de cafea" în materie de reforme structurale, a declarat vineri la Davos ministrul german de finanţe, Christian Lindner, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Germania nu este omul bolnav" al Europei, a declarat el în cadrul unui panel la Forumul Economic Mondial de la Davos.

În schimb, a explicat el, Germania este "un om obosit" după ultimii ani de criză, iar aşteptările sale de creştere scăzută sunt probabil un semnal de alarmă.

Ceea ce are nevoie acum Germania este "o ceaşcă bună de cafea, ceea ce înseamnă reforme structurale", a adăugat şeful finanţelor de la Berlin.

Vorbind la un panel despre perspectivele economice globale, el a adăugat că anul 2023 a fost ca "un apel la acţiune" şi a spus că printre provocări se numără avântul pe care îl ia inteligenţa artificială şi ameninţarea fragmentării economiei globale.

Cea mai mare economie din zona euro s-a contractat cu 0,3% anul trecut, pe fondul inflaţiei persistente, al preţurilor ridicate la energie şi al cererii externe slabe.

Lindner se aşteaptă la un nivel mai ridicat de creştere pe termen mediu în Germania, a declarat el joi într-un interviu acordat Reuters.

Cu toate acestea, economiştii spun că recentele obstacole în calea creşterii economice germne vor fi încă prezente în primele luni ale anului 2024 şi ar putea, în unele cazuri, să aibă un impact şi mai puternic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.