Mii de oameni au manifestat sâmbătă în Germania împotriva celor care de opun vaccinării pentru covid-19. Alte mii de persoane au protestat faţă de măsurile sanitare stabilite de autorităţi pentru evitarea propagării coronavirusului, relatează Belga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Hamburg au defilat peste o mie de oameni sub sloganul: “Solidaritate şi deschidere în locul ideologiilor conspiraţioniste”. Adunarea era prevăzută iniţial ca o contra-manifestaţie faţă de o mobilizare a militanţilor anti-vaccinare la care erau aşteptaţi aproximativ 15.000 de participanţi. Însă protestul faţă de vaccinare a fost interzis de poliţie, din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron a coronavirusului pe teritoriul Germaniei.

Mii de oameni care se opun măsurilor sanitare au ignorat totuşi interdicţia de a manifecta şi s-au strâns sâmbătă în faţa muzeului Kunsthalle din Hamburg.

Potrivit poliţiei, au fost prezente 3.000 de persoane, majoritatea fără măşti de protecţie. Au avut loc şi ciocniri.

La Freiburg, aproxiamtiv 2.500 de persoane au protestat faţă de ideologiile conspiraţioniste şi faţă de tendinţa de minimalizare a pandemiei. În altă parte a oraşului, au manifestat 6.000 de activişti anti-măsuri sanitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.