O bombă din al Doilea Război Mondial a fost descoperită în centrul financiar al Germaniei, Frankfurt, în timpul unor lucrări de construcţii. Bomba urmează să fie dezamorsată duminică, informează Deutsche Welle.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eforturile de a dezamorsa bomba de 500 de kilograme de origine americană vor perturba activităţile zilnice din oraş, au informat oficialii.

În jur de 16.500 de locuitori au fost evacuaţi din casele lor începând cu ora locală 08:00 duminică, iar 25 de pacienţi din spitale aflate în apropiere au fost transportaţi la alte facilităţi cu o zi înainte.

Autorităţile au creat o zonă de evacuare care include sediul Băncii Centrale Europene şi mare parte din zona de est a oraşului.

Grădina Zoologică din Frankfurt va rămâne închisă duminică, însă animalele nu vor fi transportate.

Operaţiunile sunt aşteptate să se încheie la ora locală 18:00.

Dezamorsarea unuia dintre cele două detonatoare ar putea fi problematică, au avertizat autorităţile.

Va fi afectat şi sistemul de transport public, fiind aşteptate întârzieri iar multe trenuri nu vor mai opri în Frankfurt, au informat oficialii.

Oficialii au informat că zborurile din şi spre Frankfurt ar putea de asemenea să fie amânate dacă va fi nevoie să se închidă spaţiul aerian deasupra oraşului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.