Annegret Kramp-Karrenbauer, liderul Uniunii Creştin Democrate aflată la putere în Germania, a fost numită noul ministru al Apărării, informaţie confirmată de un oficial al guvernului pentru Politico. Decizia a fost luată la doar câteva ore după ce predecesoarea sa, Ursula von der Leyen, a obţinut susţinerea Parlanentului European şi a fost numită noua preşedintă a Comisiei Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kramp-Karrenbauer va prelua mandatul oficial miercuri, conform Der Spiegel.

Funcţia de ministru al Apărării – care supervizează forţele armate subfinanţate ale Germaniei – este considerată una dificilă, care poate afecta sau chiar încheia cariera multor lideri. Von der Leyen era considerată unul dintre cei mai nepopulari politicieni din Germania.

Kramp-Karrenbauer, poreclită AKK în Germania, este considerată favorită să ia locul cancelarului Angela Merkel după ce ea se va retrage. AKK a preluat conducerea CDU la sfârşitul lui 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.