Germania îşi va intensifica vigilenţa asupra protecţiei infrastructurii sale critice după presupusele ”acte de sabotaj” care au vizat gazoductele Nord Stream 1 şi 2, a declarat, miercuri, ministrul german de Interne Nancy Faeser, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

e”Trebuie să ne pregătim pentru scenarii care erau de neconceput până de curând. Acest lucru necesită autorităţi de securitate puternice, cu mijloacele şi abilităţile necesare”, a declarat Nancy Faeser într-un comunicat.

”Protecţia infrastructurilor noastre critice”, care acoperă în special producţia de energie electrică, transportul de gaze şi materii prime sau distribuţie, ”are cea mai mare prioritate”, a adăugat ea.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

De asemenea, pentru ministrul Apărării Christine Lambrecht, ”presupusele acte de sabotare a conductelor din Marea Baltică” arată ”modul în care infrastructurile noastre critice sunt vulnerabile şi trebuie protejate, inclusiv sub apă”.

Poliţia Federală patrulează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână în Marea Nordului şi Marea Baltică.

”În regiunile de frontieră, regiunile sunt responsabile de prevenirea riscurilor”, a detaliat Nancy Faeser.

Scurgerile de gaze, care au fost precedate de explozii cu origini încă necunoscute, nu au însă niciun impact asupra aprovizionării către Europa: cele două gazoducte nu erau puse în funcţiune din cauza războiului din Ucraina.

Deşi funcţionarea conductei Nord Stream 2 a fost blocată de Guvernul german în februarie, chiar izbucnirea războiului, Berloinul a primit mulţi ani gaz prin Nord Stream 1, înainte ca Rusia să închidă robinetul la începutul războiului.

Principala economie a Europei, care era dependentă în proporţie de 55% de gazul rusesc înainte de război, trebuie acum să se aprovizioneze din altă parte, plătind preţuri mult mai mari, ceea ameninţă serios economia naţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.