Germania a recomandat marţi ”tuturor cetăţenilor săi din Niamey să accepte oferta” Franţei de evacuare la bordul unor avioane pe care Parisul le-a închiriat pentru a-i evacua pe francezi din Nigeria, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului german de Externe, cel puţin 100 de cetăţeni germani - care nu lucrează nici la ambasadp şi nici în armată - se află în această ţară destabilizată de o lovitură de stat militară săptămâna trecută.

Şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock a anunţat că Ambasada Germaniei la Niamey ”îşi continuă activitatea”.

600 DE FRANCEZI ÎN NIGER

Quai d'Orsay a anunţat marţi dimineaţa că Franţa a decis să-şi evacueze - începând de marţi - cetăţenii din Niger, ”având în vedere situaţia la Niamey” şi s-a declarat dispus să evacueze şi europeni.

Ministerul francez de Externe şi-a justificat această decizie prin ”violenţele care au avut loc” împotriva Ambasadei Franţei, duminică, şi ”închiderea spaţiului aerian care-i lasă pe compatrioţii fără posibilitatea de a părăsi ţara cu propriile mijloace”.

Parisul estimează că aproximativ 600 de francezi se află în prezent în Niger, dar nu a comunicat numărul celor care vor să fie evacuaţi.

Un număr mare de francezi care locuieşte în această ţară se află în prezent în vacanţă în afara Nigerului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.