Guvernul german a comunicat că are „o încredere mare” în Jean-Claude Juncker, după apariţia unei înregistrări video în care preşedintele Comisiei Europene şi-a pierdut echilibrul în repetate rânduri înaintea unei cine oficiale a NATO, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, a făcut afirmaţiile după ce a fost întrebat de starea de sănătate a lui Juncker, care a fost ajutat de liderii europeni atunci când şi-a pierdut echilibrul înaintea unei cine organizate de NATO, la Bruxelles, unde au fost invitaţi liderii UE.

Preşedinţii din Finlanda şi Ucraina, precum şi prim-ministrul olandez, l-au ajutat pe Juncker să rămână pe picioare.

Juncker a putut fi văzut ulterior ajungând la cină într-un scaun cu rotile.

Purtătorul său de cuvânt a declarat că Juncker a „suferit un atac dureros de sciatică, însoţit de crampe”.

„El ia medicamentele care sunt prescrise pentru astfel de probleme”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că nu îi este afectată capacitatea de a-şi face treaba.

Evenimentul a dus la speculaţii cum că Juncker ar fi consumat băuturi alcoolice. „Cred că este ceva de prost gust că unele persoane din presă încearcă să facă titluri jignitoare prin faptul că exploatează durerea preşedintelui Juncker”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Întrebat fiind dacă Juncker a amestecat calmantele cu alcool în acea zi, el a răspuns că „nu cunoaşte să se fi întâmplat acest lucru”.

Este cunoscut faptul că Juncker consumă ocazional băuturi alcoolice, dar a negat întotdeauna faptul că ar suferi de alcoolism.

De asemenea, Juncker şi-a pierdut echilibrul, în iunie, la parlamentul irlandez, lucru ce a dus din nou la speculaţii cu privire la consumul de alcool.

„Am dificultăţi în a merge. Nu sunt în stare de ebrietate. Am sciatică. Aş prefera să fi băut”, a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.