Autorităţile germane au interzis două organizaţii media despre care susţin că au legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), grupare care este considerată organizaţie teroristă de Uniunea Europeană şi Turcia, după mai multe percheziţii marţi, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a efectuat percheziţii la Mesopotamia Publishing House şi MIR Multimedia în statele Rhine-Westphalia de Nord şi Saxonia Inferioară, mai multe materiale fiind confiscate.

„Cum PKK este în continuare activ în Germania, este necesar să îl controlăm şi să implementăm legile”, a declarat ministrul de Interne, Horst Seehofer.

Câştigurile celor două organizaţii sunt trimise în totalitate către PKK, care îşi consolidează astfel capacităţile în Germania, a informat ministerul, adăugând că cele două organizaţii se ascund sub denumirea de organizaţii media.

PKK, având în jur de 14.500 de susţinători, este cea mai mare organizaţie străină radicală din Germania.

Relaţiile dintre Germania, ţară care găzduieşte în jur de 3.000 de etnici turci printre care şi mulţi kurzi şi Turcia s-au îmbunătăţit în ultimele luni după tensiuni cauzate de arestarea unor cetăţeni germani în Turcia şi de măsurile represive luate de guvernul turc în urma unei tentative de lovitură de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.