Germania este la începutul unei epidemii de coronavirus, după apariţia unor noi cazuri care nu mai pot fi legate de sursa originală a virusului din China, a declarat miercuri ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ne aflăm la începutul unei epidemii de coronavirus în Germania”, le-a declarat repoirterilor ministrul Sănătăţii Jens Spahn.

În vestul şi sudul Germaniei au apărut cinci cazuri noi de coronavirus, care au adus numărul total al cazurilor la circa 20, ceea ce face să pară că boala intră într-o nouă fază, a afirmat Spahn într-o conferinţă de presă, cerând autorităţilor din domeniul sănătăţii şi angajaţilor să îşi analizeze planurile pentru o pandemie.

”Lanţurile de infecţii nu mai pot fi urmărite în totalitate, iar asta este ceva nou. Un număr mare de oameni au fost în contact cu pacienţii, iar acest lucru este o schimbare mare faţă de cei 16 pacienţi pe care i-am avut până acum, pentru care lanţul de infectare a putut fi urmărit până în China”, a spus Spahn.

Ministrul a avertizat împotriva panicii inutile, afirmând că ”nu orice fel de tuse este un caz de coronavirus”. Spahn a adăugat că Germania este bine echipată cu secţii izolate în spitale, dacă va fi nevoie de locuri multe.

”Acţionăm rapid şi ne adaptăm reacţiile la situaţia actuală şi, din nefericire, trebuie să spun că situaţia s-a schimbat în ultimele ore”, a spus ministrul.

În Europa, Italia a ajuns în prima linie a epidemiei globale, cu 322 de cazuri. Italieni sau persoane care au vizitat recent Italia au fost testate pozitiv în Algeria, Austria, Croaţia, Spania şi Elveţia. Un italian care a călătorit în România a fost testat pozitiv după revenirea în Italia.

O a doua persoană suferind de coronavirus a murit în Franţa, iar oficiali din sectorul sănătăţii încearcă să afle modul în care profesorul de colegiu, care nu a vizitat nicio ţară cu epidemie cunoscută, a contractat virusul.

Noul coronavirus, care ar proveni de la animale sălbatice comercializate ilegal într-o piaţă din oraşul chinez Wuhan, la sfârşitul anului trecut, a infectat peste 80.000 de oameni şi a omorât 2.700, majoritatea în China.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.