Cel puţin un poliţist a fost rănit sâmbătă în Berlin în ciocnirile dintre aproximativ 500 de activişti anti-nazism şi un număr similar de extremişti de dreapta, cu ocazia trecerii a 31 de ani de la sinuciderea fostului membru al partidului nazist, Rudolf Hess, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Majoritatea extremiştilor, îmbrăcaţi în alb şi roşu, au fluturat steagul nazist. Un grup a afişat un banner pe care scria: „Nu regret nimic: Naţional - Socialiştii Berlin”.

„Au fost oameni răniţi atunci când s-a aruncat cu pietre şi sticle de către activiştii anti-nazism către extremiştii de dreapta. Cel puţin un poliţist a fost rănit. Evenimentul este încă în desfăşurare şi adunăm datele în prezent”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Berlin, Thilo Cablitz.

În jur de 2.300 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a gestiona protestul din Berlin dar şi la un marş separat la care au participat mai puţin de 50 de persoane în suburbia Berlinului, Spandau, unde Hess, fosta mână dreaptă a lui Hitler, a fost închis pe viaţă pentru crime de război.

Incidentele au avut loc la 65 de kilometri distanţă de oraşul Meseberg, unde cancelarul german, Angela Merkel se întâlneşte cu liderul rus, Vladimir Putin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.