Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, Bundestag, a aprobat, joi, cu o majoritate incontestabilă, o petiţie de sprijin pentru Ucraina, care susţine acordarea de armament Kievului, inclusiv arme grele, cu scopul de a reprima atacurile ruseşti, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe lângă izolarea economică amplă şi eliminarea Rusiei de pieţele internaţionale, cel mai important şi eficient mijloc de a opri invazia rusă este intensificarea şi accelerarea livrării de arme eficiente şi sisteme complexe, inclusiv arme grele”, se arată în petiţie.

Petiţia a fost susţinută atât de cele trei partide din coaliţia de guvernământ, cât şi de partidului conservator din opoziţie, Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

Au fost înregistrate 586 de voturi "pentru", 100 "împotrivă" şi şapte abţineri, potrivit vicepreşedintelui Bundestagului Wolfgang Kubicki.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.