Germania a înregistrat, marţi, o rată de incidenţă record a cazurilor COVD-19 în ultimele şapte zile, cu doar câteva zile înainte de relaxarea planificată a restricţiilor, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Institutul Robert Koch (RKI) a înregistrat 198.888 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, adică cu 42.000 mai mult faţă de acum o săptămână. Astfel, numărul total de cazuri a ajuns la peste 17,4 milioane.

Rata de incidenţă cumulată din ultimele şapte zile a atins un nou record, de 1.585,4 infecţii la 1.000 de persoane, în creştere de la 1.543,0 cu o zi înainte. Alte 283 de persoane au decedat, cu un total de 125.873 de persoane decedate din cauza COVID-19.

Guvernul şi-a propus să adopte o lege săptămâna aceasta care va reduce semnificativ restricţiile anti-COVID din Germania. Legea din prezent expiră sâmbătă.

Guvernul susţine că, deşi cazurile sunt în creştere, nu mai există un risc major de suprasolicitare a sistemului de sănătate.

Măsurile de protecţie limitate vor fi în continuare posibile în focarele cu un număr mare de infecţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.