Guvernul german a decis să îngheţe livrările de arme către Turcia, din cauza diferendelor dintre cele două ţări în privinţa respectării drepturilor omului, scrie vineri Bildt, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Guvernul a îngheţat toate livrările în curs sau prevăzute către Turcia”, scris cotidianul.

Principalul consilier al cancelarului Angela Merkel, Peter Altmaier, nu a vrut nici să confirme, nici să infirme informaţiile, dar nici nu a exclus noi măsuri de retorsiune vizând Turcia, după sancţiunile economice evocate joi.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

“Vom examina în orice moment dacă sunt necesare măsuri noi”, a declarat el pentru postul de televiziune ZDF, subliniind că “reorientarea” politicii germane faţă Ankara este un “proces” de durată.

Dacă îngheţarea relaţiilor se confirmă, va reprezenta o nouă escaladare a tensiunilor între cele două state aliate în NATO.

În urma măsurilor dure luate de Ankara după tentativa de puci de anul trecut, Germania a blocat încă de la începutul 11 exporturi de “arme de mână, muniţii şi piese de arme” către Turcia, de teamă că vor fi folosite în cadrul represiunii vizând oponenţi ai regimului.

Joi, Berlinul a înăsprit alertele de călătorie în Turcia pentru cetăţenii săi, în plin sezon turistic. În plus, a ameninţat să blocheze ajutoarele pentru investiţii sau exporturi în ţară. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.