Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că cetăţeanul georgian asasinat în august la Berlin era el însuşi un asasin care a luat parte la fapte sângeroase pe teritoriul rus şi subliniază că cererea de extrădare a Germaniei nu a fost analizată, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelimhan Khangoşvili, un fost combatant separatist din Cecenia, în vârstă de 40 de ani, de naţionalitate georgiană, a fost ucis cu două gloanţe în cap, într-un parc din centrul capitalei germane, în timp ce se ducea la moschee.

Germania a expulzat săptămâna trecută doi diplomaţi ruşi, în urma refuzului autorităţilor ruse de a coopera în ancheta cu privire la acest asasinat, o decizie care reprezintă o escaladare în relaţiile dja tensionate între Berlin şi Moscova.

Vladimir Putin a denunţat această decizie a Germaniei, apreciind că este nedrept să fie expulzaţi diplomaţi ruşi doar pe baza unor concluzii preliminare.

Liderul de la Kremlin a declarat luni seara, la finalul unui summit în ”formatul Normandia” la Paris, că nu ştie ce i s-a întâmplat cetăţeanului georgian, dar a subliniat că acesta este amestecat în crima organizată.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat în aceeaşi conferinţă de presă comună cu Putin şi preşedinţii francez Emmanuel Macron şi ucrainean Volodimir Zelenski, că autorităţile germane aşteaptă ca Moscova să furnizeze informaţii în cadrul anchetei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.