Omul de afaceri George Soros a donat 18 miliarde de dolari grupului său de ONG-uri Open Society Foundations (OSF), suma donată de investitorul ungur de-a lungul vieţii ajungând astfel la 32 miliarde dolari, potrivit Financial Times (FT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În afara acestei sume, Soros a donat 14 miliarde dolari începând cu 1979, primele sume fiind destinate şcolarizării persoanelor de culoare din Africa de Sud în timpul apartheid-ului.

Antreprenorul de 87 de ani a transferat în ultimii ani sume importante de bani grupului său de fundaţii. Soros a păstrat un rol activ în cadrul OSF ca preşedinte al consiliului de administraţie, din care fac parte şi fii săi Alexander şi Jonathan.

Omul de afaceri ar fi decis în urmă cu câţiva ani să clarifice structura şi conducerea grupului înfiinţat în 1984 înainte de a face donaţii importante, potrivit unor angajaţi citaţi de FT.

În septembrie, preşedintele OSF, Chris Stone, şi-a anunţat demisia, el urmând a fi înlocuit de vice-preşedintele Patrick Gaspard.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.