Generalul rus de divizie Ivan Popov anunţă joi că a fost demis din funcţia de comandant al celei de-a 58-a Armate, după ce a prezentat ierarhiei militare situaţia dezastruoasă care domnea pe frontul din Ucraina unde, potrivit acestuia, militari ruşi ruşi au fost înjunghiaţi în spate din cauza greşelilor unor ofiţeri de rang înalt din armată, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guneralul Ivan Popov, care conducea a 58-a Armată, anunţă într-un mesaj audio publicat de către un parlamentar rus că a fost demis din această funcţie după ce a spus adevărul despre situaţia de pe front.

”Armata ucraineană nu a putut să ne străpungă rândurile pe front, dar şeful nostru superior ne-a lovit în spate, decapitând în mod vicios armata în cel mai dificil şi mai intesn moment”, acuză el.

Contactat de Reuters, Ministerul rus al Apărării nu a comentat imediat.

Reuters scrie că nu a fost în măsură să verifice autenticitatea acestui mesaj audio.

Nu se ştie când a fost înregistrat acest mesaj, iar Minisetrul rus al Apărării nu a anunţat demiterea generalului.

Astfel de critici ale conducerii militare ruse din partea unui general experimentat, la mai puţin de trei săptămâni de la rebeliunea grupării paramilitare ruse Wagner relevă nivelul nemulţumirii din rându armatei ruse, în timp ce poartă cel mai mare război terestru în Europa de la Doilea Război Mondial încoace.

Potrivit unui canal pe Telegram cu legături cu mercenari din Wagner, Ivan Popov a discutat cu generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major rus, despre necesitatea de a trimite înapoi în Rusia trupele epuizate de pe linia frontului.

”Şefii superiori par că au simţit că reprezentam un pericol şi au născocit repede un ordin al ministrului Apărării într-o singură zi pentru a se debarasa de mine”, declară Ivan Popov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.