Generalul american Mark Milley, preşedintele Statului Major Comun, a afirmat că o invazie rusă a Ucrainei ar fi "îngrozitoare" şi s-ar solda cu un număr semnificativ de victime. El a descris trimiterea a 100.000 de soldaţi ruşi lângă graniţa cu Ucraina ca fiind cea mai mare de la Războiul Rece, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însă secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a afirmat că acest conflict poate fi evitat prin utilizarea diplomaţiei.

Rusia neagă planurile de invadare şi spune că sprijinul SUA pentru Ucraina este o ameninţare.

La o conferinţă de presă de vineri la Pentagon, generalul Milley a avertizat că amploarea forţelor Rusiei în apropierea graniţei sale cu Ucraina înseamnă că un atac ar avea consecinţe grave. "Dacă acest lucru s-ar dezlănţui asupra Ucrainei, ar fi foarte semnificativ şi ar duce la un mare număr de victime", a declarta Milley.

Lupta în zonele aglomerate ar fi "oribilă, ar fi groaznică", a adăugat generalul Milley.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat că SUA s-au angajat să ajute Ucraina să se apere, inclusiv prin furnizarea de mai mult armament.

"Conflictul nu este inevitabil. Mai există timp şi spaţiu pentru diplomaţie", a spus Austin, cerând preşedintelui rus Vladimir Putin să detensioneze situaţia.

"Nu există niciun motiv ca această situaţie să se transforme în conflict... El poate ordona trupelor sale să plece”, a adăugat el.

Tot vineri, preşedintele Biden a declarat că va trimite un număr mic de soldaţi în Europa de Est în "termen apropiat", pentru a consolida prezenţa NATO în regiune. Nu a precizat unde vor fi staţionaţi şi nici când vor ajunge.

La începutul acestei săptămâni, Pentagonul a declarat că sunt 8.500 de soldaţi sunt în alertă,  pregătiţi să fie dislocaţi în scurt timp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.