Trupele SUA nu se vor retrage din Manbij, un oraş important din punct de vedere strategic în nordul Siriei, a declarat un general american pentru CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest lucru înseamnă că există riscul ca trupele americane să intre în conflict cu militarii turci dacă Ankara se va ţine de cuvânt şi va avansa în zona respectivă. Generalul Joseph Votel a declarat că retragerea forţelor americane din Manbij „nu este ceva ce luăm în considerare”.

Manbij este o piesă cheie în nordul Siriei fiind situat la nord-est de Aleppo şi la 40 de km distanţă de Jarabulus, oraş ce stă pe graniţa dintre Turcia şi Siria.

Turcia a lansat o operaţiune terestră la graniţa cu Siria acum o săptămână pentru a încerca să scoată forţele kurde, susţinute de americani, din zonă. Incursiunea militară a provocat tensiuni între SUA şi Turcia, americanii susţinând forţele kurde în lupta contra ISIS.

O convorbire telefonică de săptămâna trecută dintre preşedintele american Donald Trump şi cel turc, Recep Tayyip Erdogan, nu a clarificat situaţia.

Conform Casei Albe, Trump a făcut apel la Turcia pentru a fi precaută şi să evite orice acţiuni ce ar putea crea conflicte între forţele turce şi americane. De cealaltă parte, oficialii turci au susţinut că în cadrul convorbirii telefonice, Erdogan i-a cerut lui Trump retragerea trupelor din Manbij.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.