Guvernul condus de Hamas în Fâşia Gaza a anunţat, sâmbătă, că 240 de persoane au fost ucise pe teritoriul palestinian de la încheierea, vineri, a tręvei de lupte între mişcarea islamistă palestiniană şi Israel, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alte 650 de persoane au fost rănite în "sute de lovituri aeriene, bombardamente de artilerie şi navale în întreaga Fâşie Gaza", a precizat acesta într-un comunicat, adăugând că forţele israeliene "au vizat în special Khan Younčs, unde zeci de case au fost distruse cu locuitorii înăuntru". 

Israelul susţine că Hamas se integrează în infrastructura civilă, inclusiv în spitale şi locuri de joacă pentru copii, pe care le foloseşte în scopuri militare, făcându-le ţinte legitime.

De vineri seară, negociatorii încearcă să reia armistiţiul. Hamas a spus că nu mai are femei şi copii de eliberat, dar Israelul nu crede acest lucru, potrivit unor surse familiare cu discuţiile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.