Gaza a identificat luni primele cazuri comunitare de Covid-19, autorităţile confirmând patru infecţii la o tabără de refugiaţi, iar forţele de securitate au declarat o carantină totală timp de 48 de ore, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele patru cazuri au fost descoperite într-o singură familie, aflată într-o tabără din centrul Gazei, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, pe fondul îngrijorărilor legate de o combinaţie posibil dezastruoasă în regiune, de sărăcie, tabere de refugiaţi intens populate şi capacitatea limitată a spitalelor.

”Va fi impusă o carantină totală din această noapte, în toată Fâşia Gaza. Va include clădirile oficiale, private şi cele educaţionale, precum şi închiderea moscheilor, a pieţelor, a saloanelor pentru nunţi şi a cluburilor sportive”, a declarat Salama Marouf, preşşedinte al biroulu ide presă al guvernului.

Comunicatul mai afirmă: ” Lucrăm în prezent la stabilirea cauzelor infecţiei şi a hărţii contactelor cu cazurile infectate”.

Înainte de anunţ, forţele de securitate din Gaza au început să blocheze toate intrările în oraşele situate de-a lungul Gazei, în conformitate cu un exerciţiu făcut în luna iulie.

Pe măsură ce zvonurile s-au răspândit, oamenii s-au grăbit la supermarketuri pentru a face stocuri de alimente şi de produse de igienă.

Până luni, regiunea de coastă cu o suprafaţă de 360 de kilometri pătraţi, unde trăiesc 2 milioane de palestinieni, nu a raportat cazuri de infecţii în afara centrelor de carantină.

În centrele respective au avut loc un deces şi 109 cazuri de infecţii. Persoanele care intră în Gaza trebuie să stea 21 de zile în centre coordonate de gruparea Hamas.

Fâşia de coastă cu o lungime de 40 de kilometri este flancată de Israel la nord şi est şi de Egipt de-a lungul coastei sudice. Ambele ţări au impus restricţii de călătorie, din motive de securitate legate de Hamas, care este considerată o organizaţie teroristă de către Israel şi Statele Unite.

În consecinţă, mulţi din Gaza au de ani de zile un acces redus la lumea exterioară, din cauza blocadei, care poate fi comparată cu  un blocaj permanent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.