Pentagonul a prelungit cu două luni misiunea apărării Capitoliului încredinţată unor mii de militari din cadrul Gărzii Naţionale americane, după atacul sângeros de la 6 ianuarie al susţinătorilor fostului preşedinte Donald Trump, iar 23.000 de militari urmează să rămână mobilizaţi până la 23 mai, o reducere la jumătate a trupelor din prezent, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Capitoliul se află sub un dispozitiv excepţional de securitate de la 6 ianuarie, când mii de susţinători ai lui Trump au luat cu asalt Congresului american, în urma unui discurs al şefului statului.

Sute dintre aceşti manifestanţi au atacat în mod violent Capitoliul şi au semănat haos.

Cinci persoane, inclusiv un poliţist de la Capitoliu, au fost ucise în aceste violenţe.

Trump a fost inculpat, judecat şi achitat de ”incitare la insurecţie” în aceste evenimente.

Bariere au fost ridicate ulterior, în vederea apărării Congresului, iar militari din cadrul Gărzii Naţionale rămân mobilizaţi în susţinerea poliţiei, iar misiunea lor urma să se încheie la 12 martie

”În această perioadă suplimentară, Departamentul Apărării va acţiona împreună cu Poliţia Capitoliului în vederea unei reduceri treptate a prezenţei Gărzii Naţionale”, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Pentagonului,  John Kirby.

Departamentul Apărării a anunţat săptămâna trecută că a primit o cerere oficială a poliţiei însărcinate cu securitatea Capitoliului de continuare a asistenţei Gărzii Naţionale, fără să precizeze dacă această cerere corespunde unor riscuri specifice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.