Garanţiile de securitate şi organizarea unui încetări a focului pentru rezolvarea problemelor umanitare au fost discutate, marţi, în cadrul negocierilor dintre Ucraina şi Rusia desfăşurate în Turcia, a declarat un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest moment se desfăşoară consultări intensive asupra unor chestiuni importante, dintre care cel mai important este acordul privind garanţiile internaţionale de securitate pentru Ucraina, deoarece cu acest acord vom putea pune capăt războiului, după cum are nevoie Ucraina”, a declarat consilierul politic al lui Zelenski, Mihailo Podoliak, pentru televiziunea naţională.

”A doua chestiune este o încetare a focului pentru a rezolva toate problemele umanitare care s-au acumulat”, a spus el.

Podoliak a mai precizat că un alt subiect discutat a fost ”escaladarea războiului”, inclusiv ”încălcarea regulilor războiului”, fără a oferi mai multe detalii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.