Câteva sute de "veste galbene" defilează sâmbătă, la Paris, încadraţi de un important dispozitiv de poliţişti, pentru a reaminti faptul că revendicările lor rămân neschimbate şi contra summitului G7 care s-a deschis la Biarritz, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu această ocazie, unii dintre aceştia au venit cu pancarte pe care se putea citi "G7 --> non Gfaim --> oui". "Sunt trei luni de când nu am mai venit, odată cu vacanţa, oboseala. Şi mi-am spus: trebuie să mă întorc, pentru că nimic nu s-a schimbat, absolut nimic", a deplâns Anthony Lheraud din Nanterre. "Cerem mereu RIC (referendum de iniţiativă cetăţenească) să crească SMIC (salariul minim), să se ocupe de cerşetori", a adăugat un tânăr în vârstă de 28 de ani. 

"RIC există în Elveţia, în California, în Franţa ar fi foarte bun, n-ar mai fi anarhia de până acum", spune Olivier Pham, tehnician de mentenanţă în vârstă de 48 de ani. El a adăugat că a fost "şocat de violenţele unor poliţişti" în timpul precedentelor manifestaţii ale "vestelor galbene".

Această mişcare socială inedită s-a născut pe 17 noiembrie pe fondul furiei contra creşterii taxelor. 

Cererile "vestelor galbene"? "Aceleaşi ca acum nouă luni!", a spus Annie, 72 de ani, şi Stéphanie, 45 de ani, mamă şi fiică care participă de la începutul mişcării. "Preţul benzinei a crescut, Guvernul (...) ne dispreţuieşte", a afirmat Annie, cu mască chirurgicală pe faţă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.