Liderii ţărilor membre G7 se declară ”hotărâţi” să facă ”tot ceea ce este necesar” pentru a restaura creşterea (economică) mondială, care se clatină din cauza pandemiei noului coronavirus, relatează AFP şi Reuters

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat comun, ei şi-au exprimat luni, în urma unei videoconferinţe, voinţa de a mobiliza toate ”instrumentele de politică economică” pe care le au la dispoziţie, fie că este vorba despre măsuri bugetare şi monetare, fie că este vorba despre acţiuni ţintite, ”în vederea susţinerii imediate şi pe cât este necesar a muncitorilor, întreprinderilor şi sectoarelor celor mai afectate”.

Ei au cerut ministerelor Finanţelor din ţările lor ”să se coordoneze săptămânal pe tema implementării acestor măsuri şi să pună în practică noi acţiuni rapide şi eficiente”.

”Ne vom coordona eforturile în vederea întârzierii răspândirii virsului, inclusiv prin măsuri adecvate de gestionare a frontierelor”, subliniază ei.

Ei promit ”un răspuns mondial puternic” pandemiei de covid-19, ”o tragedie umană şi o criză santară internaţională, care reprezintă riscuri majore la adresa economiei”.

Statele Unite, Japonia, Germania, Regatul Unit, Franţa, Italia şi Canada se declară ”hotărâte săfacă tot ceea ce este necesar pentru a garanta un răspuns mondial puternic prin intermediul unei cooperări consolidate şi unei coordonări sporite a eforturilor”, se arată în comunicatul publicat după videoconferinţa şefilor de stat şi de guverne a Grupului Celor Şapte.

”Intensificarea răspunsului la epidemie rămâne prioritatea absolută a liderilor G7”, se arată în comunicat, în care se îndeamnă de asemenea la ”sporirea accesului la echipament medical acolo unde este cel mai necesar”.

G7 ”cere băncilor centrale să-şi continue coordonarea în vederea luării măsurilor monetare necesare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.