Un furnizor de servicii de internet din Ucraina, Triolan, a fost ţinta unu atac cibernetic, joi, iar inginerii încă nu au reuşit să restabilească conexiunea nici până vineri după-amiaza, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu a fost imediat clar cine a fost responsabil pentru organizarea atacului. Purtătorii de cuvânt ai Triolan nu au învinuit în mod explicit hackerii ruşi, dar au precizat că ”inamicul” este responsabil, un termen pe care oficialii ucraineni l-au folosit pentru a se referi la Rusia în timpul războiului.

”Este a doua oară de la începutul războiului când suntem ţinta unui atac cibernetic asupra nodurilor cheie de reţea, potrivit Triolan, un furnizor de internet care are clienţi în oraşe precum Kiev, Harkov şi Dnipro, într-o declaraţie postată joi pe contul deTelegram.

Atacul a provocat întreruperi, joi, în zonele în care Triolan îşi furnizează serviciile, potrivit lui Doug Madory, director de analiză a internetului la firma de monitorizare a reţelei Kentik.

Triolan a informat, joi, că 70% din ”nodurile” de reţea au fost restabilite.

”Încercăm să oprim hackerii cât mai repede posibil şi să restabilim funcţionarea reţelei în toate zonele”, se arată în comunicatul companiei Triolan. Furnizorul a comunicat, vineri, pentru CNN, prin intermediul contului său de Facebook, că inginerii săi încă lucrează la restabilirea conexiunii.

Atacurile cibernetice au jucat un rol de susţinere în războiul din Ucraina, site-urile guvernului şi agenţiilor guvernamentale fiind ţinta atacurilor cu doar câteva ore înainte ca tancurile ruseşti să treacă graniţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.