Furnizorul de energie ucrainean Ukrenergo a anunţat joi că a fost ”forţat” să implementeze restricţii ”temporare” privind utilizarea energiei electrice în capitala Kiev şi în alte regiuni centrale din cauza creşterii rapide a consumului, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nivelul consumului de energie electrică creşte rapid în regiunile centrale ale Ucrainei. Dispeceratul «Ukrenergo» este obligat să introducă o restricţie temporară controlată a consumului de energie electrică în această regiune”, se arată într-o postare pe Facebook.

”Solicităm locuitorilor din Kiev şi din regiunea Kiev, din regiunea Cernihiv, din regiunea Cerkaşi şi din regiunea Jîtomîr să-şi reducă urgent consumul de energie electrică! Acest lucru va ajuta la reducerea sarcinii reţelelor electrice şi va oferi companiilor energetice timp să repare echipamentele deteriorate de atacurile teroriste”, mai menţionează postarea.

Preşedintele Volodimir Zelenski a făcut un apel la ucraineni să îşi reducă consumul de energie de la ora locală 7.00 dimineaţa, joi, dar restricţiile au fost voluntare şi nu au fost aplicate.

Ihor Taburets, şeful administraţiei militare regionale Cerkaşi, a confirmat pe Telegram că vor exista ”întreruperi de urgenţă” în regiune ”pentru a stabiliza funcţionarea reţelei electrice a ţării”.

Furnizarea de energie electrică a ”facilităţilor importante din punct de vedere social” va fi menţinută, a adăugat el.

Joi dimineaţă, administraţia militară a regiunii Kiev a postat un program de posibile întreruperi de curent în cazul în care Ukrenergo ar trebui să echilibreze reţeaua electrică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.