Sute de buchete de flori au fost depuse sâmbătă dimineaţă la porţile Castelului Windsor de oamenii care au venit pentru a-i aduce un ultim omagiu prinţului Philip, care a fost soţul reginei Elizabeth II timp de 73 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Sicriul cu trupul neînsufleţit al prinţului Philip, acoperit cu o coroană, cu sabia sa, şapca din marină şi cu etalonul personal, a fost mutat înaintea ceremoniei din capela privată a Castelului în salon, scrie BBC.

În timp ce regina se pregăteşte să îşi ia rămas bun de la cel care i-a fost alături mai mult de şapte decenii, în faţa porţii Henry VIII a Castelului, cinci gărzi în uniforme stau de pază. În spatele lor, prin porţi, pot fi văzute florile depuse de oameni, precum şi capela.

Vineri seară, pe pagina de Facebook a familiei regale britanice a fost publicată, la dorinţa reginei, o fotografie „personală”, în care prinţul Philip se află alături de ea pe un deal din Scoţia, în 2003. Fotografia a fost realizată de contesa de Wessex.

Sâmbătă, la prânz, a fost publicat un montaj din imagini pentru a omagia viaţa „extraordinară” a ducelui de Edinburgh.

Ceremonia funerară regală va avea loc la Capela St. George a Castelului Windsor, începând cu ora locală 14:15 (ora României 16:15).

Procesiunea va începe la 14:45, condusă de trupa Grenadier Guards. Membrii familiei regale şi invitaţii la ceremonie vor conduce Land Roverul ce va purta sicriul. Regina va merge în spatele cortegiului, într-un Bentley.

La ora 14:53, Land Roverul va ajunge la Capela St. George, unde va fi întâmpinat de garda de onoare şi orchestra Rifles Regiment, care va intona imnul naţional.

Sicriul va fi întâmpinat de Diaconul de Windsor şi de Arhiepiscopul de Canterbury, care vor oficia serviciul religios.

La ora 15:00, un minut de reculegere va fi ţinut la nivel naţional în memoria ducelui, iar ceremonia funerară va începe.

Pe pagina de Facebook a familiei regale a fost anunţat că procesiunea şi ceremonia vor putea fi urmărite din întreaga lume, începând cu ora 14:30 (ora României 16:30), pe YouTube.

Prinţul Philip a murit, la vârsta de 99 de ani, pe 9 aprilie. El şi regina Elizabeth II au avut patru copii: primul, prinţul Charles (prinţ de Wales), s-a născut în 1948, urmat de prinţesa Anne, în 1950, prinţul Andrew (duce de York), în 1960 şi de prinţul Edward (Earl of Wessex), în 1964.

Ducele de Edinburgh se retrăsese din viaţa publică în 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.