Fundaţia Open Society a filantropului miliardar George Soros a anunţat marţi că îşi închide sediile la Budapesta şi se mută la Berlin, părăsind astfel un cadrul politic şi juridic pe care-l consideră tot mai represiv în Ungaria, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul ungar naţionalist de drepta şi populist Viktor Orban îi impută lui George Soros, un investitor american de origine ungară, o serie de rele.

El plănuieşte să înăsprească legislaţia printr-un pachet legislativ intitulat "Stop Soros" - contra ONG-urilor care primesc finanţare străină.

”Guvernul ungar ne denigrează şi denaturează activitatea şi reprimă societatea civilă în numele unui profit politic, recurgând la strategii fără precedent în istoria Uniunii Europene (UE)”, a declarat Patrick Gaspard, preşedintele Fundaţiei Open Society.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.