Serviciile ruse de securitate (FSB) au anunţat joi că au respins ”naţionalişti ucraineni” infiltraţi, acuză Moscova, în regiunea rusă Briansk, la frontiera cu Ucraina, care au deschis focul asupra unor civili, acuzaţii respinse de către Kiev, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma măsurilor luate, am pus capăt incursiunii naţionaliştilor ucraineni”, anunţă FSB într-un comunicat citat de agenţiile ruse de presă.

”Inamicul a fost respins către teritoriul ucrainean şi vizat acolo într-o lovitură masivă de artilerie”, dă asigurări FSB, moştenitoarele KGB-ului sovietic.

Potrivit FSB, ”un număr mare de explozivi” a fost descoperit, iar operaţiuni de deminare sunt în curs.

”SABOTORI”

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat joi un atac ”terorist”, după ce Moscova a anunţat o incursiune a nor ”sabotori” ucraineni într-o regiune din sud-vestul Rusiei, la frontiera cu Ucraina, acuzaţii dezminţite de Kiev.

Potrivit autorităţilor ruse. doi civili au fost ucişi, iar un copil în vârstă de 11 ani a fost rănit după ce ”sabotori” au deschis focul asupra unei maşini, în satul Liubeceane, în regiunea Briansk, situat imediat la frontiera cu Ucraina.

Preşedinţia ucraineană a dezminţit aceste acuzaţii, pe care le consideră o ”provocare deliberată” care vizează, în opinia sa, să justifice ofensiva militară pe care o desfăşoară Moscova în Ucraina de un an.

Mai multe regiuni ruseşti au fost vizate de bombardamente de la începutul războiului rus din Ucraina.

Însă incursiunile acestor ”sabotori” sunt rare.

Într-o alocuţiune transmisă în direct la televiziune, Vladimir Putin a denunţat un atac comis de ”neonazişti” şi ”terorişti” care au ”deschis focul asupra unor civili”.

Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin a anulat o deplasare prevăzută joi în Caucazul rus pentru a urmări evoluţia situaţiei în regiunea Briansk.

”Vorbim despre un atac terorist. Se iau măsuri pentru distrugerea teroriştilor”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Moscova a raportat săptămâna aceasta o intensificare a incursiunilor cu drone ucrainene pe teritoriul rus şi în Peninsula ucraineană Crimeea, pe care a anexat-o în 2014.

O dronă s-a prăbuşit, pentru prima oară, în regiunea Mocova.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.