Franţa dezminte miercuri desfăşurarea de forţe franceze în Ucraina, la fel ca Regatul Unit, care pune la îndoială informaţii cu privire la prezenţa unor membri ai serviciilor sale secrete în baza unei divulgări de documente americane clasificate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu există forţe franceze angajate în operaţiune în Ucraina. Documentele citate nu provin de la armata franceză şi trebuie tratate cu precauţie”, declară AFP Ministerul francez al Apărării.

”Nu ne pronunţăm cu privire la documente ale căror surse şi veridicitate sunt incerte”, subliniază ministerul francez.

”NIVEL GRAV DE INEXACTITATE”

Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării a declarat într-o postare pe Twitter, marţi seara, că ”divulgarea a ceea se prezintă ca nişte informaţii clasificate americane, care a avut un ecou larg, (a) demonstrat un nivel grav de inexactitate”.

”Cititorii trebuie să fie prudenţi înainte să se încreadă în acuzaţii care pot răspândi dezinformarea”, îndemna el.

Presa britanică, inclusiv BBC şi The Guardian, au citat un document datat la 23 martie, care evocă desfăşurarea în Ucraina a 50 de membri ai Forţelor Speciale britanice, alături de omologi din alte ţări din Occident, inclusiv din Franţa.

The Guardian scrie că documentul sugerează că jumătate dintre membrii Forţelor Speciale din Occident prezenţi în Ucraina în perioada februarie-martie erau britanici.

Luni, un purtător de cuvânt al Pentagonului, Chris Meagher, sublinia că punerea în circulaţie a acestor documente online reprezintă ”un risc foarte grav la adresa securităţii naţionale şi pot alimenta dezinformarea”.

”Continuăm să anchetă cu privire la modul cum s-a întâmplat acest lucru şi asupra amplorii problemei. Măsuri au fost luate în vederea analizării în continuare a felului în care acest tip de informaţie a fost distribuit şi cui”, anunţa el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.