”Adunarea Naţională” (“Rassemblement national”, RN), gruparea de extremă-dreapta din Franţa, a numit un purtător de cuvânt în vârstă de 23 de ani pentru a conduce campania partidului la alegerile europarlamentare, a informat Louis Aliot, vicepreşedintele partidului, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Va fi Jordan Bardella Jordan, pentru că în vremuri grele trebuie să arătăm că, în partide cu vechime ca al nostru, acordăm şanse tinerilor care vin din clasa muncitoare”, a afirmat Aliot.
 
Rassemblement national (fostul Front Naţional) se află pe prima poziţie pentru alegerile europarlamentare conform sondajelor, cu 24%, o creştere cu trei procente faţă de septembrie. La Republique en Marche, condus de Macron, se află la cinci procente în spate.
 
Bardella, în postura de primul candidat de pe lista Adunării Naţionale, cel mai probabil va deveni europarlamentar în mai 2019. Conform Le Monde, el are legături cu ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini.
 
Preşedintele RN, Marine Le Pen, va fi şi ea prezentă pe listă, însă cel mai probabil va rămâne membră a parlamentului francez în loc să ocupe un loc în Parlamentul European.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.