Franţa, Germania, Regatul Unit şi Uniunea Europeană şi-au exprimat sâmbătă regretul faţă de decizia Statelor Unite de a pune capăt derogărilor care permit întreprinderilor din UE, Rusia şi China să continue să lucreze în anumite instalaţii nucleare iraniene, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Washingtonul a anunţat miercuri că derogările de la sancţiuni americane acordate instalaţiilor de cercetare nucleară de la Arak, în furnizarea de uraniu slab îmbogăţit unui reactor de cercetare nucleară de la Teheran şi în transferul deşeurilor nucleare în afara Iranului urmează să fie ridicate în termen de 60 de zile.

Miniştrii de Externe ai celor trei state europene şi Înaltul reprezentant UE pentru Politică Externă subliniază în acest comunicat că proiectele respective ”aprobate prin Rezoluţia 2231 a Consiliului de Securitate al ONU servesc interesele tuturor în domeniul neproliferării (nucleare) şki oferă comunităţii internaţionale garanţii cu privire la natura exclusiv paşnică şi sigură a activităţilor nucleare ale Iranului”.

”Regretăm profund decizia Statelor Unite de a pune capăt celor trei derogări”, subliniază diplomaţiile europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.