Ministrul francez al Apărării a comandat producătorului european MBDA 367 de rachete de tip aer-aer de nouă generaţie de tip Mica NG, în cadrul unui program în valoare de 1,8 miliarde de euro, anunţă instituţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste rachete, comandate la 5 martie de către Direcţia Generală a Înarmării (DGA), urmează să fie livrate în perioada 2028-2031, a anunţat joi un purtător de cuvânt al ministerului.

Aceste rachete urmează să înlocuiască rachetele de tip Mica şi să permită extinderea capacităţii de intercepţie a aeronavelor inamice la o distanţă medie a avioanelor de luptă de tip Rafale.

Aceste rachete nu au componente americane şi nu sunt vizate, astfel, de legislaţia Itar, care impune autorizarea exportului de către Statelor Unite.

Parisul a mai comandat 200 de rachete de tip Mica NG la sfârşitul lui 2018, care urmează să fie livrate începând din 2026.

Costul dezvoltării şi achiziţiei celor 567 de rachete este de 1,8 miliarde de euro.

Racheta de tip Mica a intrat în serviciul armatei franceze în anii '90. Peste 4.000 de astfel de rachete au fost vândute în lume, potrivit MBDA.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.