Franţa a cerut, luni, deschiderea unei anchete după ce jurnalistul francez Frédéric Leclerc Imhoff a fost ucis în Ucraina într-un bombardament al forţelor ruse care a vizat vehiculul în care se afla, folosit pentru evacuarea civililor din apropierea oraşului Sievierodoneţk, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Franţa cere ca o anchetă să fie efectuată cât mai curând posibil şi prin transparenţă asupra circumstanţelor acestei drame”, a declarat ministrul francez de Externe, Catherine Colonna, care a vizitat luni Ucraina,

Frederic Leclerc-Imhoff, în vârstă de 32 de ani, se afla în a doua călătorie în interes de serviciu pentru postul francez de televiziune BFM în Ucraina, a declarat angajatorul său.

Serghei Gaidai, şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, a declarat într-o postare pe Telegram că un vehicul de transport blindat a fost lovit de schijele provenite dintr-un obuz rusesc, iar atacul s-a soldat cu moartea jurnalistului francez.

Eforturile de evacuare a fost suspendate pe fondul atacului, a mai spus Gaidai.

Colonna a mai precizat că a vorbit cu Gaidai şi i-a cerut preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski să deschidă o anchetă cu privire la acest incident.

”Este o crimă dublă să ataci un convoi umanitar şi un jurnalist”, a mai spus ea.

”Frederic Leclerc-Imhoff se afla în Ucraina pentru a arăta realitatea războiului. La bordul unui autobuz umanitar cu civili forţaţi să fugă pentru a scăpa de bombele ruseşti, a fost rănit mortal”, a scris preşedintele francez, Emmanuel Macron, pe Twitter.

Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, a declarat pe Twitter: ”Condamnăm ferm această crimă. Lista crimelor ruse împotriva jurnaliştilor din Ucraina continuă să se extindă”,

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.