Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a cerut o întoarcere la calm în Franţa după aproape o lună de proteste ale „vestelor galbene” faţă de politicile guvernului său care au creat haos, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 „Franţa are nevoie de calm, ordine şi o întoarcere la normal”, a declarat Macron la o conferinţă de presă după ce s-a întâlnit cu liderii UE la Bruxelles.

Premierul francez Édouard Philippe a apărat marţi, în Adunarea Naţională (Camera inferioară a Parlamentului francez), măsurile prezentate cu o zi înainte de şeful statului Emmanuel Macron, argumentând că ele răspund cererilor ”vestelor galbene”, însă multe dintre acestea din urmă se declară dezamăgite şi anunţă că vor să-şi continue mobilizarea.

Primele sondaje arată că susţinerea francezilor faţă de mişcare, care reunea până acum trei sferturi din populaţie, a scăzut clar, dar rămâne importantă, la un nivel de aproximativ 50% dintre cei chestionaţi. Măsurile anunţate luni seara în favoarea puterii de cumpărare - estimate la zece miliarde de euro - nu au fost, însă, considerate suficiente de numeroşi protestatari, care şi-au anunţat hotărârea de a continua blocajele şi au îndemnat la un ”act V” al mobilizării, sâmbătă, în toată Franţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.