Franţa a anulat o întâlnire între ministrul Forţelor Armate Florence Parly şi omologul său britanic, planificată pentru această săptămână, după ce Australia a renunţat o comandă pentru submarine franceze în favoarea unui acord cu Washingtonul şi Londra, au declarat două surse familiare situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parly a luat personal decizia de a renunţa la întâlnirea bilaterală cu secretarul britanic al Apărării Ben Wallace, au spus sursele.

Ministerul francez al Apărării nu a putut fi contactat imediat, iar Ministerul britanic al Apărării a refuzat să comenteze.

Sursele au confirmat o informaţie anterioareapărută în ziarul Guardian conform căruia întâlnirea a fost anulată.

Anularea contractului pentru submarine, în valoare de mai multe miliarde de dolari, încheiat în 2016, a declanşat o criză diplomatică, Parisul rrechemându-şi ambasadorii din Washington şi Canberra.

Franţa susţine că nu a fost consultată de aliaţii săi, în timp ce Australia declară că a arătat clar Parisului, de luni de zile, preocupările sale cu privire la contract.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi preşedintele SUA Joe Biden vor vorbi telefonic în zilele următoare pentru a discuta despre această criză, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al guvernului francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.